En truckutbildning räddar liv

Någonsin funderat på att gå en truckförarutbildning? Det finns många anledningar att välja detta om man är osäker på vad man ska göra i framtiden. Utbildningen ökar säkerheten på lagren och är en bra väg in till arbetslivet både för tjejer, killar, unga och äldre. Ta steget och sök en utbildning som räddar liv.

En truckförarutbildning kan vem som helst ta som vill bli certifierad att köra truck. Utbildningen är säkerhetsorienterad och syftar till att minska direkta och indirekta olyckor och skador som det ibland hårda arbetet kräver. Fokus på arbetsställningar blandat med administration är viktiga verktyg för att lyckas i branschen. Du kan läsa mer om truckförarutbildning på Linde Material Handling. 

Truckar vägen in till jobb

– För att framföra en truck ska man ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper (se AFS 2006:5 Användning av truckar), berättar det regionala skyddsombudet för IF Metall Borås till Arbetarskydd.se.

Det är otroligt viktigt att dessa regler efterföljs av arbetsgivare på lager, eftersom risken för olyckor minskar dramatiskt om föraren har gått en utbildning. Säkerhetsaspekten för en truckutbildningen är mycket viktigt, men det är inte den enda fördelen med att gå en sådan utbildning. För många unga och nyanlända kan en truckutbildning snabbt leda till jobb och nya karriärutsikter.

Det är inte heller ovanligt att tjejer går utbildningen, eftersom allt fler söker sig till branschen. Läs till exempel om Carina som bemöter grabbigheterna på jobbet med ro, och som älskar sitt jobb där den ena dagen inte är den andra lik och där det finns möjligheter att utvecklas och göra karriär.