Lyxigt och fyrhjulsdrivet

Tyckte du att en ”vanlig” Range Rover Evoque, Cadillac Escalade eller Lincoln Navigator var det lyxigaste man kunde tänka sig med fyrhjulsdrift? Då får du tänka om. Det finns nästan aldrig någon övre gräns när det gäller hur mycket man kan ta ut svängarna, och det gäller även för kombinationen av lyx och fyrhjulsdrift.

Toyota Tundrasine

Om man har ett arbete där en stor del av arbetstiden går åt till att smörja diverse höjdare och potentater medelst jaktresor? Då bör du be din arbetsgivare att köpa den här bilen, den går säkert att dra av på nåt sätt. Toyotas limo-version av Tundra, en pickup för den amerikanska marknaden, är något av det sjukaste, och samtidigt mest oemotståndliga, som skådats. Det är helt enkelt en pickup som förlängts och inretts som en privatjet ungefär. Lyckas man skjuta något kan man slänga upp det på flaket. Men man ska nog byta om från jaktkläderna innan man sätter sig i de läderklädda fåtöljerna med fotstöd och bilbälte. Mer om denna skapelse finns att läsa här.

Knight XV

Ett annat vidunder med ursprung på den nordamerikanska kontinenten är Knight XV, en lyx-SUV som byggs i Kanada (!) av Conquest Vehicles. Bilen finns med både 4×2 och 4×4, men det mest intressanta är nog säkerheten. Skaparen av bilen, William Maizlin, har en bakgrund inom försvarsindustrin och har tidigare designat bepansrade bilar för militärt bruk. Skottsäkert glas och pansarplåt är standard.

Bugatti Veyron

Det är inte bara fordon som ska kunna ta sig fram i knepig terräng som är fyrhjulsdrivna. Fyrhjulsdrift har flera fördelar, och därför är det inte konstigt att världens snabbaste serietillverkade bil, Bugatti Veyron Super Sport, har haldexkoppling.

Bara att byta däck på de specialtillverkade fälgarna kostar 70 000 dollar, vilket är nästan tre gånger mer än vad själva däcken kostar. Bilen är dessutom riktigt snygg, eftersom den lyckas kombinera klassiska linjer med ett modernt formspråk.