Mössen invarderar

Det tycks som att många svenska bilägare i år har drabbats av en slags musinvasion. Hur blir man av med dessa små gnagare egentligen?

nature-animal-mouse-beautifulI Expressen skrivs det att många drabbas av att möss i bilen. Under vintersäsongen visar det sig att möss gärna letar sig in i våra kära fordon och gnager sönder både ett och annat bälte samt viktiga elledningar i bilens innandöme. I år tycks det vara ovanligt många dessutom.

I ett tidigare inlägg skrev vi hur viktigt det är att kontrollera så att alla ens mätintrument och liknande i bilverkstan funkar som de ska – men det är minst lika viktigt att kontrollera så att det inte gömmer sig några möss under huven.

Möss kan gnaga sönder mycket

Ja, det tycks som att många svenska bilägare i år har drabbats av den ökända musinvasionen. Men hur blir man av med dessa? Frågan får gå till de som är vana att hantera mössproblem, nämligen bilverkstäder. Varje större verkstad har säkerligen varit med om att bilar förstörts av möss. De tar sig in via motorutrymmet och så småningom är de plötsligt inne i kupén och festar på baksätets innanmäte, säkerhetsbälten och elektroniska apparater. Skadorna kan bli avsevärda och betydligt värre än bara några uppbitna bälten i baksätet. Biter de till exempel av elledningar är notan plötsligt väldigt hög.

Det behövs inte något större hål för att en mus ska kunna ta sig in, de kommer in i en skreva på endast 7 millimeter och kommer en in kommer gärna fler in. Hur får man då bort gnagarna från bilen? Enligt artikeln, som följande:

 

Det räcker med att flytta bilen 10-15 meter. Då hittar mössen inte dit – Anticimex/Expressen