Säkerställ din verkstad

Har du en egen bilverkstad? Vad finns det då att tänka på? Kanske att alla intrument och maskiner är säkra och kontinuerligt kontrollerade, men även att det finns brandsläckare och nödutgång på rätt ställe ifall något skulle gå fel.

Bilar teckningDet händer då och då att bilverkstäder börjar brinna. Det finns nämligen mer eller mindre brandfarliga ämnen som måste hanteras varsamt och om en brand skulle starta kan det dessutom bli en explosionsrisk vilket gör att man verkligen behöver kontakta brandkår och utrymma lokalerna så fort en kan.

Nyligen stod en bilverkstad i brand i Göteborg, som vi kan läsa om här. Då fick flera personer utrymma även näraliggande lokaler på grund av just risken för en eventuell explosion. Det fanns gasol i byggnaden och dessa var tvungna att säkerställas var de fanns samt att man snabbt kunde kyla dessa. Som tur var skadades ingen i vare sig branden eller de flera följande explosionerna.

Även i Malmö och Stockholm händer det att bilverkstäder står i brand. Rökutvecklingen kan bli mycket kraftig och röken alldeles svart, detta just på grund av att det med stor säkerhet ofta finns gasflaskor inne i lokalerna. Om detta skrivs det om i denna artikel i Sydsvenskan.

Håller dina mätinstrument måttet i verkstaden?

För att undvika alla sorters missöden i sin verkstad kan en på ett smart sätt kontinuerligt använda sig av kalibrering med Intertek, så att ens instrument säkerställs med tillämpad mätteknik.

Det skiljer sig mycket från verkstad till verkstad, med allt från priser till servicenivå och expertis. Generellt sett är det bra mycket billigare att ta sig ut från storstäderna om man vill ha ett bättre pris på en bilservice exempelvis. Sedan om man startar en bilverkstad för ett märke och det mitt i stan kan man ta högre priser än om man startar en sådan säg i en landsort med bara en mack.